torstai 25. helmikuuta 2010

Skandinavia



Alkuviikon teemana on ollut pohjoismainen yhteistyö. Raunioita on kierretty ja luennoilla istuttu, kuten tähänkin saakka, mutta sen sijaan, että olisimme työskennelleet vain keskenämme, olemme kulkeneet pääasiassa Ruotsin Rooman-instituutin kurssilaisten kanssa. Vierailimme ruotsalaisten kanssa tutustumassa myös TanskanTanskan ja Norjan instituuteissa. Molemmat vaikuttivat oikein mukavilta: Tanska etenkin kirjastonsa ja arkeologisen laboratorionsa suhteen, Norja kurssipainottuneisuutensa ja sijaintinsa suhteen (minuutin kävely Acqua Paolalta eli Lanten tavoin Gianicololla – itselleni täysin uusi tieto). Niin ja tietenkin olemme viettäneet aikaa myös Ruotsin instituutilla, tutustuen instituuttiin ja luentoja kuunnellen. Yksi kuva kustakin – Ruotsi, Tanska, Norja:







Ehdin käydä ensimmäisellä kirjakauppakierroksellakin, jolta mukaan tarttui lähinnä perusteoksia, mm. erinomaiselta vaikuttava Boylen Roman Tragedy, joka auttanee eteenpäin roomalaisen tragedian tuntemukseni syventämisessä. Kuta enempi genreen liittyvää tutkimusta ja yleisesityksiä lukee, sitä enempi huomaa, että tekemistä olisi vielä jäljellä aika lailla, vaikka sinänsä mistään ihmeellisen marginaalisesta ilmiöstä ei olekaan kyse. Hm hm.



Mitäs vielä? Ilma ainakin muuttuu koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Aamuisin on usein vähän kosteaa ja voi tiputella sadettakin, mutta alkaa olla jo suht normaalia, että lämpötila on lähempänä kahtakymmentä kuin viittätoista etenkin iltapäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti