perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pinakoteekki I

Sellaisina päivinä, joina tulee lähinnä vain istuttua lukemassa ja kirjoittamassa, harvoin tapahtuu mitään ihmeellistä. Ruokakaupassa olen käynyt ja vähän lenkillä ja kirjoitellut jotain omiani ja vähän shoppaillut. Sekalaisia kuvia sieltä täältä kurssia:


Kannanotto lukemisen kannattavuudesta (Napoli).


Koiranilmainen kevätpäivä (Pompeji).


Kahvia kirjoittamisen mukavoittamiseksi (Villa Lante).


Yksityiskohta patsaasta (Villa Giulia).


Kulkemassa takaisin jalkapallopelistä (Stadio Olimpico).


Mosaiikkikattoa (Santa Costanza).


Kaukoputki kattoterassilla (Norjan Rooman-instituutti).


Tiber, pari siltaa ja Villa Lante vasemmassa yläkulmassa (Castel Sant’Angelosta kuvattuna).


Jäi harmillisesti näkemättä kun juuri samana päivänä lähdimme Campaniaan. Tuskin tulee mahdollisuutta Italiassa nähdä ko. pyttyä vähään aikaan…


Herkulaneumin virtuaalisen museon "vetonaula": laita esine kuppiin ja näe se hologrammina - pretty sweet. Testissä napolilainen metrolippu.


Vähän värien kanssa pelleilyä osakseen saanut Hannu Väisäsen Orfeo-maalaus. Alkuperäiseen nähden suurin ero on lähinnä se, että taustaväri ei ole harmahtava vaan kellertävä (Villa Lante).

Tässä vielä pari otosta Capitoliumin museoista, joissa kävimme tänään aamulla. Voisi ajatella, että yleensä ennalta tuttuihin museoihin ei tulisi lähdettyä aivan yhtä innostuneena kuin uusiin museoihin (ellei ko. museo sitten ole jostakin erityisestä syystä erityinen) ja on se tavallaan vähän niinkin, mutta kyllä silti aina uusien ihmisten kanssa ja hieman erilaisiin asioihin fokusoituen saa aina paljon irti tutummistakin museoista.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti