tiistai 23. maaliskuuta 2010

Colleen



Viime päivät pelkkää kirjastotyöskentelyä, American Academyn (joka sijaitsee siis vain parin minuutin kävelyn etäisyydellä Lantesta) lisäksi en ole käynyt oikeastaan missään. Tai no Billassa (eli entisessä Standassa) kävin hakemassa ruokaa.

Loppuviikon pitäisi kulkea suunnilleen samaa vapaan kirjastotyöskentelyn polkua, joitain yksittäisiä luentoja ja Rooman sisällä tapahtuvaa pienimuotoista museokiertämistä ohjelmassa tosin on.

Kurssityöni otsikko on nykyisin ”πύλας ἀνοίξας σῶν τέκνων ὄψῃ φόνον - Medeian ja Jasonin yhteiset lapset antiikin kirjallisissa esityksissä: subjektiutta ja objektiutta”. Ajattelin aluksi tutkivani myös muita Medeia-tarinoiden ei-aikuisia hahmoja, mutta sitten tulin järkiini ja heitin kaiken pois, pidin ainoastaan yhteiset lapset. Hylkäsin siis myös sen Medeian lapsen, jonka isä ei ollut Jason. Keskityn subjektiuteen ja objektiuteen eli siihen mitä lapset itse tekevät tarinoissa ja toisaalta miten heihin suhtaudutaan ajatusten ja tekojen tasoilla.



Gradullekin on ollut aikaa jonkin verran, mutta mihinkään päivittäisen monituntisen gradusession luksukseen ei ole ollut varaa – se ylellisyys saa jäädä odottamaan Suomea ja kesää, jolloin projekti viimeistään tulee valmiiksi. Tai kai se olisi itsestä kiinni, voisihan gradua täälläkin tehdä paljon enemmän, mutta se olisi suoraan pois kurssityöstä, josta ei haluaisi tehdä ihan surkeaa – ja jokainen kahta tutkielmaa tms samaan aikaan tehnyt tietää, että molempien projektien samanaikainen tehokkaasti etenyttäminen on vähän hankalaa paitsi ajankäytöllisistä niin myös mielen fokusointuneisuudellisista syistä. When your mind works on a murder, everything else becomes a blur.

Lopuksi pieni musiikkipala: Joanna Newsom - Colleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti